Geen widgets gevonden in de zijbalk

Door de wetenschap zijn er vandaag de dag naast natuurlijke materialen ook een heleboel andere materialen bijgekomen. Dit is eigenlijk heel fijn, want nu heb je extra veel keuze als je iets wil gaan maken of wil gaan klussen. Verder zijn een aantal van die nieuwe bouwmaterialen ook erg sterk en licht, waardoor dit echt veelvuldig gebruikt kan worden. Het is alleen zeker niet zo dat natuurlijke materialen niet meer gebruikt kunnen worden. Integendeel, er zijn veel redenen te bedenken waarom je misschien juist toch liever voor bijvoorbeeld hout kiest dan iets anders.

Hout gaat erg lang mee

Een van de voordelen van hout is dat het erg lang mee gaat. Dit is ondanks het feit dat het een natuurlijk materiaal is. Je denkt bij natuurlijke materialen misschien al gauw aan het feit dat dat dan ook snel zou vergaan, maar dat is bij hout dus echt niet het geval. Als je gewoon voor goed hout kiest zoals misschien accoya hout of fraké noir, dan kun je hier heel vaak echt wel een jaartje of 50 van genieten. Dat is helemaal niet slecht voor een mooi natuurproduct, toch?

Een hernieuwbare bron

Verder is het ook wel belangrijk om te weten dat hout een hernieuwbare bron is. In principe kunnen wij als mensheid zoveel hout kappen als we willen, zolang we dit dan ook maar weer terugplanten. Als dat consequent wordt gedaan, dan is hout echt een hernieuwbare bron en zal men in theorie nooit zonder hout moeten komen te zitten. Dit is zeker met het oog op de klimaatverandering die nu gaande is en de rol die bomen en duurzaamheid daarin spelen wel erg belangrijk. Hout is dus ook voor iedereen die het beste met het klimaat voor heeft dus helemaal geen slecht idee.

Hout is brandveilig

Dit klinkt misschien een beetje gek in de oren. Hout wordt namelijk ook juist gebruikt om vuur mee te maken. Toch is het echt zo dat hout eigenlijk helemaal niet zo goed kan branden. Zeker niet als je speciaal hout gebruikt voor bijvoorbeeld kozijnen of iets dergelijks. Dit hout brandt zeer slecht en als het brandt dan verkoolt het meteen. Hierdoor is het dus erg brandveilig. Verder is het ook nog eens zo dat er bij het verbranden van hout nauwelijks schadelijke gassen vrijkomen. Het is dus eigenlijk een heel veilige keuze als je bang bent voor brand.

Door Redactie