Geen widgets gevonden in de zijbalk

Medicinale marihuana is een onderwerp dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen. Terwijl marihuana al lang bekend staat om zijn recreatieve gebruik, is het potentieel ervan voor medisch gebruik pas onlangs onderzocht en erkend. Wat vooral opvalt is dat steeds meer landen de verkoop, het gebruik en de mogelijkheden naar onderzoek legaliseren. We zitten momenteel in een verandering van denken over marihuana. Waar het vroeger vooral werd gezien als iets wat hippy’s gebruikte wordt het tegenwoordige door alle lagen van de bevolking gebruikt. Ook de voordelen van cbd olie bij honden wordt steeds duidelijker.

De gezondheidsvoordelen

Medicinale-cannabis blijkt een reeks gezondheidsvoordelen te hebben, waaronder pijnverlichting, vermindering van angst en depressie en hulp bij slaapstoornissen. Het is ook een effectieve behandeling gebleken voor aandoeningen als epilepsie, glaucoom en multiple sclerose. Bovendien is aangetoond dat het ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft. Deze kunnen gunstig zijn voor de behandeling van een reeks aandoeningen, waaronder kanker en de ziekte van Alzheimer. Er zijn veel verschillende soorten medicinale marihuana beschikbaar, elk met zijn eigen unieke profiel van actieve bestanddelen. De twee meest voorkomende soorten zijn Sativa en Indica. Sativa soorten staan bekend om hun opwekkende en energieke effecten, terwijl Indica soorten bekend staan om hun ontspannende en kalmerende effecten. Enkele van de populairste soorten voor medicinaal gebruik zijn Charlotte's Web, Blue Dream en Sour Diesel. Het gebruik van een Sativa of een Indica hangt er vooral vanaf wat voor effect bereikt wil worden. Medicinale-cannabis werkt dan ook door interactie met het endocannabinoïde systeem van het lichaam, een netwerk van receptoren die een reeks functies regelen, waaronder pijn, stemming en eetlust. De actieve bestanddelen in marihuana, waaronder THC en CBD, binden zich aan deze receptoren en activeren het endocannabinoïde systeem, waardoor een reeks therapeutische effecten ontstaat.

Het gebruik van thc-olie

THC-olie is een sterk geconcentreerde vorm van medicinale marihuana die wordt gemaakt door de THC uit de plant te extraheren. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van aandoeningen als chronische pijn, slapeloosheid en angst. THC olie wordt oraal ingenomen door een paar druppels onder de tong te leggen of door het toe te voegen aan eten of drinken. Dit is vooral handig voor mensen die de plant niet willen roken maar wel de medicinale effecten ervan willen ervaren. Ook kan de medicinale-cannabis verwerkt worden in etensproducten. Dit maakt de orale inname een stuk gemakkelijker en brengt ook geen schade aan de longen aan. Als u overweegt medicinale marihuana te gebruiken, is het belangrijk om met uw arts te bespreken of het voor u geschikt is.

Door Redactie